Orodán Görgy

DipWSET nemzetközi borakadémikus, a Trattoria Pomo D’oro Étterem vezető sommelier-je, a CEWI oktatója

A magyar borok az életem részét képezik, hiszek bennük. Küldetésemmé vált a minőségi hazai borok kommunikációja országhatáron belül és túl – általuk a történetünk egy darabját tudjuk elmesélni. Emellett jó látni a meglepett arcokat, amikor például egy érettebb vulkanikus fehérbort kóstolnak és nem várt, különleges, egyedi ízeket fedeznek fel. Ebben a stílusban látom a legtisztább jövőképet, de a vöröseink is rengeteget fejlődtek a közelmúltban. Örülök, hogy eljött már az idő, amikor e boraink sem csak a hordóról szólnak, hanem a gyümölcsösség, a fogyaszthatóság is fókuszba került. Mondhatom, hogy a természetesen készített tételek híve vagyok, ezeken keresztül tudjuk igazán megmutatni az egyediségét jellegzetes dűlőinknek, parcelláinknak, amiket egyszer talán burgundi társaikkal fognak egy lapon emlegetni a szakkönyvek. Annyira sokféle bor van már itthon, hogy kevesen mondhatják el magukról, átlátják a magyar kínálatot. A Winelovers 100 kiadvány egy komoly lépés lehet a hazai kínálat megismerésének útján a fogyasztóknak, másrészt egy markáns visszacsatolás a termelőknek a szakma hazai legjobbjaitól.