Evans Victoria

Executive Head Sommelier, Caviar&Bull Group of Restaurants

Boros pályafutásom hat évvel ezelőtt kezdődött, egy budapesti borbárban dolgoztam bortanácsadóként és borfelszolgálóként. Itt sajátítottam el a borkóstolást magasabb szinten illetve ismerkedtem meg a vendéglátás alapjaival. 2015-ben felkértek az Etap Borbár vezetésére, ahol gazdasági és üzletvezetői feladatokat is elláttam. Mivel alapvetően sommelier-ként szerettem volna sikeres lenni, elválaltam a budavári kultikus Pierrot étterem sommelier állását. Utólag visszatekintve, szakmai fejlődésem szempontjából az ott eltöltött egy év bizonyult a legintenzívebbnek.

Ezután utam a Costesbe vezetett, ahol a vezető sommelier pozíciót töltöttem be. A szakma csúcsát kimondva-kimondatlanul mindig a Michelin-csillagos éttermek jelentik, így nagy lelkesedéssel vetettem bele magamat az új kihívásba és jó szívvel tekintek vissza erre az időszakra. Az újabb váltás két éve következett el, amikor felkért a máltai Caviar and Bull csoport, hogy legyek a budapesten nyíló éttermük vezető sommelier-je. A közös munka a mai napig tart, emellett egy italkereskedő cégben végzek bortanácsadást és csinálom a Nemzetközi Borakadémikus képzést. 2019. január óta pedig az egész étteremcsoport teljes bor- és italkínálatáért felelek mind a hat étteremben Máltán és Budapesten.