Pop-Up School


Érkezik a Borkollégium Pop-up School, ahol a vendégek érdekes és közvetlen, 30 perces, ingyenes előadásokat hallgathatnak óránként más-más előadó prezentálásában.
 
FIGYELEM: A kurzusokon való részvételt a belépő díja tartalmazza, a férőhelyek száma limitált (30 fő), a bejutás érkezési sorrendben történik.*


17:00 Bemutatkozik a legjobb magyar pezsgő!


A somlói Kreinbacher Birtokról szinte már csak díjnyertes pezsgők kerülnek ki. Az idei 100 legjobb magyar bor listájának 9. helyén végzett a Kreinbacher Prestige Brut Magnum 2013, amely nemcsak hogy a legjobb magyar pezsgő címet viselheti, de a 2018-as Champagne & Sparkling Wine World Championships aranyérmese is. Mit érdemes tudni róla, és vajon miért párosítják egy vezető budapesti étteremben szarvashúsos főételhez?


Tétel: Kreinbacher Prestige Brut Magnum 2013

Előadó: Blazsovszky Péter, sommelier


18:00 Rendkívüli aszúk a Winelovers100-ból: Pajzos, Espák, Zsadányi


A 2018-as toplista 44%-át Tokaj, és közel egynegyedét az aszúk uralják. Nem véletlen ez, hiszen ilyen adottságokkal nem minden borvidékünk büszkélkedhet: a tokaji bor kitűnőségét Hegyalja talajának és éghajlatának sajátos együtthatása alakította ki. A királyok borának, és a borok királyának legjobbjai most a magazin élvonalában és egy különleges pop-up kurzuson mutatkoznak be.
 
Borsor: Pajzos Tokaji Aszú 6 Puttonyos 2013 (6. helyezett), Espák Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2014 (16. helyezett), Zsadányi Tokaji Aszú 6 Puttonyos 2013 (24. helyezett)

Előadók: Laurent Comas, Espák Pál és Árendás Eszter

 


19:00 Neszmély kincsei a chardonnay lencséjén keresztül


Egy igazán egyedi lehetőséget kínál fel a Kamocsay Prémium borok készítője, a Hilltop pincészet: az ínyencek belekóstolhatnak Neszmély sokszínű és egyedi ízvilágába. 5 dűlő, 5 bor plusz egy izgalmas birtokbor, amelyet 1 fajta, a chardonnay köt össze – ez várja mindazokat, akik kíváncsiak a neszmélyi pincészet dűlőszelekciójára. A 100 legjobb közé került Páskom-dűlő Chardonnay 2016 is helyett kapott a borsorban.

 

*A férőhelyek száma limitált (30 fő), és a bejutás érkezési sorrendben történik. 


Borsor:

Meleges-hegy Chardonnay: könnyed elegancia
Keresztrét Chardonnay: trendi, önbizalommal teli, de a felszínen marad
Urbánkó Chardonnay: elegáns, egyedi fűszerességű, oda kell figyelni rá
Faragó Chardonnay: robosztus, lehengerlő, kicsit “elefánt a porcelánboltban”
Páskom Chardonnay: aki minden figyelmet magára vonz, sokszinű, komoly
Birtokbor: a birtok házasítása, maga a harmónia
 
Előadó: Kamocsay Ákos, főborász