Petzold Attila

Okleveles élelmiszermérnök, párlat szakértő, borász, a Borkollégium oktatója

A sütő technikusi oklevél megszerzése után annak rendje és módja szerint mentem tovább az Élelmiszeripari Egyetemre, ahol viszont rájöttem, a gabona-ipar mégsem ez az én világom. Az erjedéstechnikai szakirányon figyelmem már inkább az italok felé fordult, diplomamunkámat borokból írtam. Közben, még utolsó évesként – gyakornokként - elkezdtem dolgozni a Magyar Borok Házában, ott tanultam meg igazán kóstolni. Következő utam egy budafoki borászathoz vezetett, mellette elkezdtem foglalkozni a boros médiával. 2008-ban ennek köszönhetően, az akkori Pálinka Kalauz társszerzőjeként csöppentem a pálinkabizniszbe, ma már magánoktatóként, illetve Borkollégium WSET-képzésén tartok párlatkurzusokat. Jelenleg saját cégben boros és párlatos szaktanácsadással, kereskedelemmel, valamint sommelier tevékenységgel foglalkozom.