Angerman László

Head Sommelier, Onyx

A borok és italok világába egy szerelem vezetett be. Egy korábbi barátnőmmel nagyon sokat boroztam együtt, majd elkezdtem szaklapokat vásárolni, végül kikötöttem a Borkollégiumban Mészáros Gabriellánál. Innen már nem volt visszaút: sorra jártam a legkülönbözőbb boros eseményeket, külföldre is sokat mentem. Az első munkahelyem a Szalonspicc volt, a következő állomás pedig az Innio Bár. Utóbbinál a tulajdonosok és a Hantos család a champagne-ok és burgundi borok iránti „rajongásával”, mondhatni, hozzásegített a saját stílusom megtalálásához. Az Innio után az Onyxban kezdtem dolgozni; ma már én vezetem a boros csapatot. 2016-ban az Év Sommelier-je voltam, 2017-ben megszereztem a Nemzetközi Sommelier Szövetség (ASI) diplomáját, 2018-ban pedig megnyertem a Magyar Sommelier Bajnokságot. A munkám során azt tapasztalom, a magyarok egyre nyitottabbak a világra, egyre többet tudnak, már nem hajlandók bármilyen bor meginni, ez pedig nagyon motíváló nekem is.


Azt hiszem kevesen értik, vagy elfelejtették, hogy a szőlő az gyümölcs. Sokszor találkoztam nem átgondolt borstílusokkal, rosszul megválasztott hordóhasználattal.